לא כל מוצר קוסמטי טבעי בריא - תלוי בסוג השמנים וצורת הפקתם!
אופן הפקת השמנים: בכל מוצרי קוסמטיקה סינטטית תעשייתית וגם ברוב הקוסמטיקה הטבעית שעל מדפי חנויות הטבע משתמשים בשמנים מכבישה חמה ומזוככים שעברו חימום לטמפרטורות של מאות מעלות וחומצות השומן בהם נהרסו והפכו לשומני טראנס. כולנו יודעים כמה שומני טראנס רעילים ומשתדלים להמנע מאכילתם, אבל הם חודרים לזרם הדם גם במריחה על העור ומייצרים רדיקלים חופשיים בעור ובגוף המאיצים הזדקנות העור והגוף. בתהליכי הפקה וזיכוך של השמנים הטבעיים משתמשים גם בממס כימי רעיל בשם הקסן. הפקת שמנים טבעיים בתהליך של כבישה חמה, זיכוך ושימוש בהקסן זולה מאוד ומאריכה את חיי המדף של השמנים. השמנים יוצאים נטולי צבע וריח (חלק מתהליך הזיכוך זה הוצאת צבע וריח מהשמן אמצעות ממס כימי) והמוצר הסופי לבן ומושך את עיני הלקוחות. כל אלו מגדילים את הרווח של היצרניות, אך הלקוחות, שקונות קוסמטיקה טבעית כדי להימנע מרעלים שטמונים בקוסמטיקה סינטטית, מכניסות לגוף רעלים משמנים טבעיים שהופקו בכבישה חמה וזיכוך והקסן שרעילים לא פחות משמן מינרלי שבקוסמטיקה סינטטית. אי לכך יש לוודא שהשמנים הטבעיים במוצר קוסמטיקה טבעי הופקו בכבישה קרה ללא הקסן ולא מזוככים-אלו השמנים היחידים שמומלצים לאכילה ולמריחה על הגוף ואלו השמנים היחידים שבהם אני משתמשת במוצרי הקוסמטיקה שלי! מכיוון שקשה מאוד להשיג בארץ שמנים שבמפורש רשום עליהם שהופקו בכבישה קרה, ללא הקסן ולא עברו שום תהליכי זיכוך אני רוכשת את מרבית חומרי הגלם ממקומות שונים בעולם שמציינים את כל הדברים הללו כולל תוקף. כמובן מחירם של שמנים שהופקו בכבישה קרה וללא זיכוך יקר פי כמה מונים משמנים נחותים ורעילים שהופקו בכבישה חמה ועברו תהליכי זיכוך, אבל הבריאות יקרה יותר!
גם סוג השמן חשוב מאוד- מרבית יצרניות קוסמטיקה טבעית משתמשות בשמנים נחותים וזולים מאוד כגון חמניות ודקלים שעשירים בחומצת אמינו פרו-דלקתית מסוג אומגה 6 (תקראו את המצגת על אנטי-אייג׳ינג ותבינו שיש להימנע מאכילה ומריחה עורית של שמנים אלו אפילו אם הם הופקו בכבישה קרה ללא זיכוך והקסאן כי אומגה 6=דלקת אשר מאיצה הזדקנות) ודלים באומגה 3 האנטי דלקתית. אז אל תתפתו לקנות מוצר קוסמטי טבעי/אורגני שמכיל שמנים עתירי אומגה 6 כגון חמניות.
בקוסמטיקה טבעית הנושא של טריות חשוב ביותר במיוחד כשמדובר בשמנים טבעיים רב בלתי רוויים שנוטים להתחמצן במהירות רבה תוך כחצי שנה. השמנים הרב בלתי רוויים כגון רוז היפ, בוראז׳ ונר הלילה (בוראז׳ יותר יוקרתי ויעיל מנר הלילה כי מכיל פי 2 גלא שאנטי דלקתית חזקה) הם הכי יעילים בהשפעתם על העור ורצוי שבכל מוצר יהיה רוז היפ ובוראז׳ או נר הלילה. (למעשה בכל שמן יש אחוז מסוים של חומצות שומן רב בלתי רוויות, וככל שיש יותר כך השמן יותר יעיל לעור, אך מתחמצן מהר יותר)
הבעיה היא שאם קונים מוצר שמכיל שמנים רב בלתי רווים שעמד כבר כמה חודשים על המדף מחדירים לגוף שמן מחומצן שמאיץ רדיקלים חופשיים והזדקנות העור. כמובן שככל שהמוצר טרי כך גדלה היעילות של רכיבים אחרים כגון שמנים אתרים, הידרוסולים וויטמינים מחד ונדרש פחות משמרים אם בכלל.
סרום וקרם אנטי-אייג'ינג שאני מייצרת אני משתמשת בשמנים היוקרתיים רוז היפ ובוראז׳ ומשתמשת בכמה דרכים להארכת התוקף של המוצרים: מוסיפה נוגדי חמצון ויטמין אי ואקסטראקט רוזמרין מיד עם פתיחת בקבוקי השמן ולתוצרים הסופיים וזה מאריך מאוד את חיי המדף; שמן הרוז היפ שאני רוכשת מופק בשיטת הפקה סאו 2 שהיא הכי יקרה ונדירה והשמן יוצא מאוד מרוכז כמעט כמו אתרי (כך שדרוש אחוז קטן ממנו בפורמולה וזה מפנה מקום לשמנים יעילים אחרים) וגם יותר עמיד לחמצון; שומרת את השמנים במקרר בבקבוקי זכוכית קהים כדי למנוע התחמצנות (בקושי נשאר מקום לאוכל במקרר מרוב השמנים, אבל חלק גדול מהשמנים שלי הם בדרגת איכות הכי גבוהה פוד גרייד). בנוסף לשיטות אלו לשמירת טריות ויעילות חומרי הגלם, כאמור אין לי מוצרים על המדף שמתחמצנים בעת שמחכים שיקנו אותם, אלא יש לקוחות/חברות מרוצות שמחכות עד שאייצר קרם/סרום עבורן ומקבלות אותו תוך ימים ספורים וכל זה מבטיח טריות, יעילות ופעילות נוגדת חמצון והזדקנות מקסימלית של כל מוצר.
בקוסמטיקה הסינטטית התוקף שנים רבות כי ברובה מבוססת על השמן המינרלי הרעיל שלא מתקלקל (תוצר נפט)